Lektion v 43 på egen hand...

Eftersom vi har utvecklingssamtal på torsdag, har vi ingen lärarledd NO-Teknikfördjupning denna vecka. Vecka 44 har vi ju dessutom novemberlov, så nästa gång vi labbar är torsdag vecka 45!

Ni ska, trots att Göran och jag är upptagna med utvecklingssamtal, lägga ner ca 90 minuter på att noggrannt planera och förbereda nästa experiment vecka 45! Prata med kompisarna i er forskningsgrupp och kom överens om vad ni ska ta med er. Gör en lista på material och be om hjälp vid behov. Ni kan alltid maila oss era frågor (se mailadresserna i ett av inläggen nedan).

Lycka till!
Anna och Göran

En lektion med blandad framgång...

Några av grupperna hade förberett sig väl och fortsatte med sitt labbande. Några andra grupper hade tyvärr inte förberett sig alls för dagens lab, så där blev det inte något labbande.... ;-( . Å andra sidan tog vi chansen att prata om lite annat, bl.a provresultat och utvecklingssamtalen som kommer, så det var ju också bra. ;-)

För alla lektioner framöver gäller det alltså att planera och förbereda experiment, labba på lektionen (eller hemma också om man vill),  samt avsluta lektionen med att skriva en sammanfattning, slutsatser samt planering av nästa veckas arbete i loggboken!

Nästa vecka hoppas vi att ALLA kommer att labba! Om ni funderar över hur ni ska göra och vad som kan behövas, kontakta Anna eller Göran.

Ha det bra!
Anna

De första experimenten

Idag har de flesta av eleverna börjat labba! Några elever lyckades göra plast av mjölk, andra byggde bilar av legosatser och motorer, och några gjorde testförsök på raketer.

De flesta har också kommit igång med sina loggar. Några har börjat skriva så smått på sina rapporter som lämnas in i slutet av terminen.

Till nästa vecka ska alla planera nästa experiment, samt samla ihop laborationsmaterial.

Vi ser fram emot nästa lab!

Det går framåt!

Idag har eleverna beskrivit sin forskningsidé (samt en alternativ idé om den första inte skulle fungera),  formulerat frågeställning, hypotes och planerat sitt första experiment. Därmed har de också en materiallista inför den första labben som de ska börja med nästa vecka!

RSS 2.0