Viktig info om man i skåpbil

Det förekommer en vit skåpbil med en mansperson som försöker locka till sig barn på skolor i området. Övriga uppgifter kring bilen och personen är fortfarande inte säkerställda (olika uppgiftslämnare har lämnat olika uppgifter). Tala med barnen om vikten av att inte inlåta sig i samtal med främmande manspersoner och framförallt att inte följa med, inte ens om han lockar med något frestande. Be barnen vara uppmärksamma och gärna berätta om de ser något avvikande eller märkligt. Men vi ska inte skapa hysteri eller ångest i onödan. Expeditionen kan vidarebefordra uppgifterna eller så ringer föräldrarna till polisen, tel 114 14 om det inte är akut utan man i första hand vill berätta om något man sett. Tel. 112 om man tycker det är befogat att skicka ut en polisbil, dvs man tror att det man ser kan vara av avgörande betydelse och kanske kan få tag i personen som vi letar efter. Det pågår en utredning och polisen är angelägen om att få in uppgifter som kan hjälpa till i sökandet.


Mentormöte 10 dec

Idag hade vi mentormöte med fika.

1. Vi diskuterade betalning av salamin. Varje salamin kostar kunden 165 kr/styck. Av dessa behåller vi 65 kr/salami i klasskassan. Resterande 100 kr går till Delikatesskungen. Jag har nu fått en faktura på 20100 kr som ska betalas snart efter skolaavslutningen och därför är det viktigt att alla lämnar in pengarna senast onsdag nästa vecka, så att allt kan redas ut i tid.

2. Gruppen bestämde sig för att ordna disco för År 2-3! Härligt initiativ.
Simon har fått OK från Agneta. Petter och Adam ska ordna med inköp av godis och läsk. Nickita fixar med musik. Klassen ska sätta upp lappar på skolan för att informera barnen om discot. (Efter mötet bestämdes det att festen ska hållas efter jul, alltså INTE före jul som vi trodde under mötet.)


Julbrev!

REKTORN HAR ORDET


Vi på skolan vill önska alla barn och föräldrar

En riktigt God jul och ett Gott Nytt År!

  

  

Terminen går mot sitt slut och julen står för dörren. Hoppas att ni inte stressar för mycket inför julen. Det gäller att ha krafter kvar för att orka glädja sig och att vara tillsammans. Vi har haft en bra och innehållsrik termin tillsammans med era barn. Vi vill tacka er alla för ett gott samarbete. På lördag är det dags för årets julkonsert på Stinsen. Hoppas att många har möjlighet att komma.

  

Vårterminen börjar den 8 januari för eleverna med ordinarie schema.

  

På återseende.

Agneta Bergström med personaL

  

  


Läxhjälp nästa termin

Hej alla elever och föräldrar!


Nästa termin har Norrvikens skola möjlighet att erbjuda eleverna läxhjälp på måndagar kl 14.45-18.00 samt onsdagar kl 15.00-18.00 i skolans matsal. Eleverna erbjuds också mellanmål till självkostnadspriset 15:- . Mellanmålet består av en smörgås och något att dricka.


För att vi skall kunna uppskatta hur många elever som kommer ber vi er att fylla i lite uppgifter som kommer ut till er via mail. Är eleverna anmälda till läxhjälpen är det obligatorisk närvaro. Naturligtvis lämnar eleverna läxhjälpen när de är klara. Lappen skall vara tillbaka på skolan senast torsdagen den 18/12.


Julkonsert - info från Monica

JULKONSERT PÅ STINSEN

Lör 13 dec kl 15.00 2008

  

I år blir det för första gången för Norrvikens skola Julkonsert på Stinsen. Även denna gång med våra 8 körer, skolbandet och Föräldrakören. Vi tänkte bidra med julstämning från Adventstid till Nyår. Vi har legat i under hösten och hoppas nu på mycket publik.

  

Det blir även denna gång "öppet genrep". Detta innebär att vem som helst kan komma och lyssna på oss under repetitionerna innan konserten kl 15.00. Jag har gjort i ordning ett schema för de olika körerna när de ska vara på plats. Det gäller att det följs och att alla vet exakt när de ska vara på scenen. Det finns inga minuter över för försening. Det är som vanligt ett tight genrep. Ta kontakt med personalen och de föräldrar som finns på Stinsen och anmäl att ni är där.

  

Genrep: (vara på scenen och gå igenom sina låtar)

12.50-13.05 Föräldrakören

13.10-13.40 Tjejkör 5 + Killkör 5

13.45-14.05 Tjejkör 4 + Killkör 4

14.00-14.20 Kör 6-7

14.25-14.40 Lågkör F-3

  

Som ni märker så går går Tjejkör + Killkör 5 och Kör 6-7´s reptider in i varandra. De ska sjunga en sång tillsammans så de måste vara på scen samtidigt under den låten.

  

Skolbandet kommer att vara med på i stort sätt alla låtar och måste vara på plats redan kl 12.00 för soundcheck. Ta med er pengar eller matsäck till lunch. Det blir en låmg dag för er J

  

Kl 14.50 ska alla körer vara beredda inför starten kl 15.00 på Julkonserten.

  

Klädsel för körerna och skolbandet:

Kör 6-7 - svart, glitter, tomteluva

Tjejkör 5 + Killkör 5 - se separat papper

Tjejkör 4 + Killkör 4 - rött och/eller vitt upptill, mörkt nertill

Lågkör F-3 - finkläder i rött, vitt, grönt, svart

Föräldrakören:

Skolbandet: Svart nertill, vit skjorta, slips

  

Mat:

Ni får ordna med mat hur ni vill. Antingen tar ni med er matsäck, tar med er pengar och äter på någon av Stinsens restauranger eller äter hemma. Ni ser hur schemat ser ut och det viktigaste är att ni håller tiderna. Vad ni göt däremellan är valfritt. Men ni måste alla ta eget ansvar, uppföra er schysst och inte springa omkring. Förhoppningsvis så kommer ni att ha möjlighet att vara i lokalen till vänster om KappAhl. Det finns inte så mycket ljus där nu, men de ska försöka ordna det till dess.

  

OBS!

Lyssna på de vuxna (föräldrar och personal) som är där och hjälper till med att allt ska flyta så bra som möjligt. Det kommer att finnas en ansvarig personal för varje kör som kommer att ge er en klisterlapp med körens färg (se repschemat), för att personalen ska veta vilken kör ni tillhör.

  

Det allra viktigaste att komma ihåg är att komma till Julkonserten och ha roligt. Sjung, spela och visa hur fantastiska och unika ni är på Norrvikens skola. Vi är väldigt stolta över er och som vanligt så är jag tvärsäker på att ni kommer att göra succé även i år.

  

Hör av er vid frågor:

Monicas nås på arb mob 0739-152375, priv mob 0739-423171

eller mejl musicmonica@hotmail.com

  

  

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA

&

VÄL MÖTT PÅ STINSEN LÖR 13 DEC KL 15.00


Salamin är här

Nu har den stora leveransen kommit!
Var snälla och kom hit idag (med bilar om det behövs) för att hämta salamin. De är ganska tunga (800g/styck)!
7:2 slutar kl 15.10 idag. Då är jag här på lab i skolan och delar ut korvarna. De ska helst förvaras i kyl fram tills de har levererats till kunderna.

Eleverna ska få kuvert att samla in pengarna i. Pengarna ska lämnas in till mig senast onsdag nästa vecka, så sköter jag vidare betalning.

Hälsningar,
Anna

Hjälp och info om unga på nätet

Hej.

Det har framkommit att en del elever skriver olämpliga saker på nätet. Det handlar mest om att diskutera andra elever och en del är taskiga mot varandra. Det sker både på PA (Playahead) och personliga bloggar. Det verkar sprida sig för närvarande.

Låt oss hjälpas åt i att skaffa oss mer kunskap om hur man ska hantera detta och tillsammans prata med eleverna/era barn om detta.

Läs gärna följande skrift. Den är väldigt bra!

http://www.iis.se/docs/UngasIntegritet_webb.pdf

Anna

Skärpning...

Hej alla,

I fredags var bildlektionen så stökig att Bärbel var tvungen att avbryta lektionen. Ljudnivån var alldeles för hög och elever sysslade med saker som definitivt inte hör hemma på en lektion. Trots att Bärbel sa till upprepade gånger hjälpte det inte.

I framtiden ska ni visa er bästa sida och ge järnet; koncentration på arbetet och inget annat. Om ingen förbättring sker, kommer Bärbel kalla hit föräldrarna att närvara vid lektionerna.

Hälsningar,
Anna

Tidsplan och aktiviteter för de sista dagarna!

Nobelfestligheter den 10 december
På onsdag den 10 december är det sovmorgon.
Vi samlas på lab kl 8.50. Vi ska sedan vara samlade i idrottssalen kl 9. Firandet pågår till kl 10.
Ni får gärna klä upp er extra tjusigt om ni tycker att det är kul!
Efteråt är det lektioner som vanligt.

Torsdag den 11 december
Glöm inte luciakören kl 12.40-13.30.

Luciapyssel fredag 12 december
På fredag har ni också sovmorgon!
Vi samlas på lab kl 9.05
Sedan firar vi Lucia kl 9.15-10.00.
Mellan 10-13 har vi luciapyssel.
Ta med er plastkasse, klister, en (tom) toarulle, en kavel (till pepparkaksbak) och sax!

Juldans torsdag 18 december
8.30-9.30

Avslutning fredag 19 december
9-11 Mentorgrupp 7:2 har lite mys
11-12 Lunch
12-12.30 Samling med avslutningstal mm.

Skolkläder

Göran (VD) meddelar att Skolgarderoben kan ta emot nya beställningar på skolkläder under nästa vecka. En förutsättning är att tillräckligt många nya beställningar kommer in. Så beställ så snart som möjligt om du inte redan har gjort det.
http://www.skolgarderoben.se/

Vår inloggningskod: NORRV

Läxkoll
Glöm inte att klicka på inlägget "Kalendarium" i menyn till vänster varje vecka. Där finns en översikt på de flesta läxor och prov, samt olika aktiviteter på skolan.


Mentormöte 4 december

1. Vi pratade om hur vi vill tjäna pengar nästa termin. Ett förslag var att ordna ett spex där eleverna spelar lärarna och showar lite. Sjuorna skulle kunna göra föreställningen gemensamt, sälja fika till föräldrarna, och alla mentorgrupper kan dela på vinsten.
2. Det kom förslag om att ordna disco på skolan före jul och tjäna pengar på att sälja läsk, snacks etc. Alex och någon till ska fråga Agneta om det skulle vara OK.
3. Vi gick laget runt och berättade om hur det varit i veckan. Gruppen tyckte att temadagarna var bra.
4. Vi fikade och pratade lite strunt!


Anna

RSS 2.0