Mentormöte 27 november

Igår diskuterade vi följande;

- Salamiförsöljningen har gått fantastiskt! De tre elever som inte sålt, tar på sig ansvaret att sälja de sista 11 korvarna.
- Alla Olika Alla Lika - tema på måndag och tisdag (se inlägg om schemabrytande aktiviteter nedan).
- Vi välkomnar Fanny Åberg till vår mentorgrupp fr.o.m nästa termin.
- Vi gick laget runt och berättade om hur det varit i veckan.

Anna

Var med och samla in julklappar till barnen i Tjernobyl!


Nu upprepar vi succén med insamlingen av julklappar till barnen i Tjernobylområdet I Ukraina. Förra året fick vi in 5200 saker som blev till mycket uppskattade julklappar till de barn i Ukraina som verkligen behöver denna form av uppmuntran.

  

Stinsens shoppingcenter, Barn och ungdomsnämnden i Sollentuna, Lions Club i Sollentuna, Pingstkyrkan i Sollentuna samt Skandinaviska Barnmissionen anordnar i december en insamling av julklappar i form av leksaker och hygienartiklar till barn i Tjernobyl. Insamlingen sker i Stinsens shoppingcenter under tiden 29 november - 23 december, där vi bygger upp vad som mycket väl kan vara en av Sveriges största tomtesäckar.

  

Alla är välkomna att komma med saker till julklappssäcken. Förra året kom enskilda personer, hela familjer, förskolor och skolor och lämnade sina bidrag till julklappsinsamlingen.


Vi hoppas och tror att ni ute på skolor och förskolor även i år vill initiera insamling inom era verksamheter och lämna gåvorna i den tomtesäck som finns i Stinsen.


De julklappar vi vill ha är

•·        Leksaker och mjukisdjur, nya och i skick som nya

•·        Hygienartiklar i form av tvål, schampo och liknande artiklar avsedda för barn.


Vi vill inte ha sakerna i inslagna paket. Orsaken till detta är att vi vid överlämnandet måste veta vad som finns i paketet. I Ukraina kommet gåvorna att göras om till julklappspaket speciellt anpassade för varje mottagare.


Transporten till Ukraina kostar en hel del. Vi hoppas få några företag som medverkar med sponsring. Vi kan emellertid alla hjälpa till. Om alla som lägger i en julklapp även lägger ett bidrag i den insamlingsbehållare som finns bredvid tomtesäcken så blir detta ett bra bidrag till transportkostnaden.


Har ni frågor kan ni vända er till

Thomas Ardenfors tel. 070-7997474, e-post thomas.ardenfors@tele2.se samt

Ulf Wester tel. 070-6391634, e-post ulf.wester@one.seBarn- och ungdomsnämnden, Stinsens Shoppingcenter, Skandinaviska Barnmissionen Pingstkyrkan i Sollentuna, Lions club


Vi tänker och skriver...

Så här såg det ut i dag inne på lab. Vi jobbade på labrapporterna till rostexperimenten.Erik i full fart med att skriva. (Fast jag kommer och stör lite med kameran...)Hej Simon S!Nickita, Mimmi och Simon W har det trevligt...Ludde och Sara funderar och formulerar sina tankar.

Schemabrytande aktiviteter v48 och v49

Kör i Sollentuna kyrka
Imorgon torsdag den 27 november kommer vi att lyssna på kören i kyrkan. Vi samlas i Sollentuna kyrka kl 8.30. För de som vill ha sällskap och en promenad dit, samlas vi vid skolan strax före kl 8.

Alla Olika Alla Lika
Måndag och tisdag nästa vecka (1 och 2 december) har vi tema "Alla olika alla lika". Projektet går ut på att arbeta mot fördomar och diskriminering. Du kan läsa mer om temat på
http://www.allaolikaallalika.se/Alla-Olika-Alla-Lika/
Måndag: Vi kommer att ha olika lärarledda aktiviteter mellan ca kl 9 och kl 15.
Tisdag: Ta med er matsäck till skolan idag! Vi träffas kl 9.30 vid entrén på skolan. Sedan går vi till stationen och tar tåget kl 10.04. Vi åker för att besöka Armémuséum; läs mer på
http://www.sfhm.se/templates/pages/ArmeExhibitionPage____2197.aspx?epslanguage=EN
Efter besöket går vi på julmarknad! Vi samlas igen med våra mentorgrupper vid dagens slut och väntas vara tillbaka på skolan ca 15-15.30.

Klirr i kassan!

Vilket FANTASTISKT JOBB ni har gjort, både föräldrar och elever!

Ni har sålt nästan 200 salamikorvar! Alex sålde t.ex hela 51 korvar och Nickita sålde 39 st!
Jag beställde i alla fall 201 stycken, efterom en order på över 200 salamis ger fyra bonussalamis och ger en maximal förtjänst på korvarna. Vi saknar just nu beställningar för 11 st, men vi hinner säkert hitta köpare innan vecka 50. Några elever har inte hunnit ta upp några beställningar så det kan ju ni fixa! ;-). Det innebär att klassen då tjänat 13 000 kr! Korvarna kommer troligen att levereras tisdag vecka 50.

Ett STORT TACK till Sara, Nickita, Mimmi och Simon W för er insats med att sälja fika på bostadsrättsföreningsmötet häromkvällen och ett hjärtligt tack till Camilla som organiserat detta. Ni tjänade 2000 kr till klassen!!!

Det innebär alltså att klassen har tjänat 15 000 kr! Pengarna kommer att sättas in på Camillas tomma plusgirokonto, där vi kommer att hålla klasskassan. Så, vart vill ni åka och vad vill ni göra mer för att tjäna pengar? Sälja blommor? Samla pantflaskor? Kolla in
http://www.lagsidan.se/tjaena-pengar.asp
så kanske ni får fler idéer om vad ni vill göra!

Det finns också möjlighet och tjäna mer på ytterligare ett bostadsrättsföreningsmöte inom kort...! Det vore bra om någon annan förälder förutom Camilla kan komma och hjälpa till då. Mötet hålls på skolan och tiden kommer att bestämmas snart och då skriver jag in det i detta inlägg.

TREVLIG HELG!

Anna


Körschema

V 47 mån 17 nov kl 11.30-12.10

V 48 tis 25 nov kl 11.00-11.40

V 49 fre 5 dec kl 12.10-12.50

V 50 mån 8 dec kl 13.25-14.05

V 50 tors 11 dec kl 12.40-13.30

V 51 ons 17 dec kl 12.30-13.10


Torsdag den 20 november

I dag är jag hemma med sjukt barn, så jag kan inte hjälpa till med något mentormöte. Men, det vore jättebra om ni i 7:2 tar ett möte under mentortiden även utan mig!

Samla helst ihop salamibeställningarna så att jag kan se till att få iväg dem i tid imorgon (de ska vara inne senast imorgon eftermiddag). Jag träffar er imorgon, för då har jag engelska med er 12-50-13.40 (jag vikarierar för Marie).

Kom ihåg, det finns ingen möjlighet att ta emot beställningarna senare, eftersom vi då troligen inte kan leverera dem före jul. Meddela era kunder att leveransen kommer vecka 50! Ni tar betalt kontant när ni levererar salamin.

Hur mycket har vi tjänat?
Hittills har vi tjänat 4365 kr (om man räknar på 97 salamikorvar som vi kom fram till i torsdags förra veckan)!
Fantastiskt bra jobbat!

Sköt om er allihopa!
Anna

Mentormöte 13 november

Idag hade vi några praktiska frågor att ta itu med.

1. Vi räknade ihop att vi tagit emot beställningar för 97 salamikorvar. Beställningarna ska vara inne fredag 21 november, så var noga med att lämna in beställningarna till mig i tid.

2. Vi diskuterade vem som ska vara med Nickita och sälja fika på skolan kvällen den 20 november.

3. Vi kollade att födelsedatumen på klasslistan var korrekt.

4. Vi hade en diskussion om att vara schysst. Hur kan man hjälpas åt i gruppen när det går snett?

Mentormöte 6 november

Idag hade vi möte igen, men numera träffas vi på torsdagar. Alla i gruppen var med idag!

§1. Vi kom fram till att gruppen hittills har beställningar på sammanlagt 68 salamikorvar! Vi stämmer av igen nästa torsdag. Vi ska lämna in beställningen senast om två veckor.

§2. Nickita berättade att gruppen kan tjäna pengar på att sälja fika. Nickitas mamma Camilla sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening som ska hålla möte i skolans matsal kvällen den 20 november. Nickita, Ludde, Sara, Mimmi och Simon W ställer upp med att hålla i försäljningen under kvällen.

§3. Vi ägnade resten av mötet åt Olweusövningar. Eleverna skrev ner och diskuterade vilka egenskaper som en bra jämfört med en dålig kompis har. Samma diskuterades gällande lärare; vad gör att man tycker att en lärare är bra eller dålig? Jag samlade in de tankar de skrivit ner för att använda som underlag för diskussion under nästa möte. Några elever började också på en annan diskussionsövning; Har du någonsin sett någon blivit behandlad på ett oschysst sätt? Vad hände? Vad tyckte du om det? Vi fortsätter med detta under nästa möte.

Dans på tisdag nästa vecka

Hej!

På tisdag nästa vecka (11 november) kommer det att bli dans för 7:2! En danspedagog kommer och besöker skolan.  Detta innebär en liten schemaändring. Idrottslektionen och NO-lektionen byter plats. Dagen börjar med kortare NO-lektion kl 8-8.35 (istället för idrott) och eleverna har dans kl 13-13.50 (då vi normalt har NO).


Ha det bra,
Anna

Nytt schema

Hej!


Efter höstlovet kommer samtliga elever att få ett nytt schema. På måndag v45 efter lovet träffas vi kort i mentorsgrupperna för att gå igenom schemat med eleverna. Vi har lyssnat på synpunkter och förslag som har kommit ifrån eleverna kring schemat. Vi har också en bättre överblick över hur vi disponerat lokalerna på skolan och får nu en möjlighet att göra förändringar. Skolan får nu 2 stycken idrottshallar till förfogande. Vår avsikt är att schemat skall bli så bra som möjligt för samtliga berörda och att minimera antalet håltimmar. Schemat är nu skapat i vårt schemaprogram och kommer därför att bli lättare att läsa av.


Ring gärna om ni har frågor heller synpunkter!

Med vänlig hälsning,
Carina Norberg


RSS 2.0