Några glimtar från veckans fysiklab!

Den här veckan gjorde vi glidfarkoster av bl.a CD-skivor och ballonger. Med detta skulle vi illustrera en (nästan) friktionsfri rörelse. Lufttrycket från ballongen gör att CD-skivan kan glida över underlaget på en luftkudde. Alla lyckades väldigt bra med uppgiften!


Simon har snabbt bestämt sig för vad han villl göra och David och Frida är beredda att rycka in. De funderade och funderade....


Petter och Nickita: Hur ska vi få ballongen att sitta kvar??


Bäst att provblåsa först tycker Petter och Adam!


Kolla in den här sen! Anton tänker slå rekordet och Mimmi gör en kvalitetskontroll av en ballong.


Alex: Är ni beredda?


Du den här ballongen kan jag väl ta hem...

'
Mimmi ser något kul men vi vet inte vad! Sara jobbar på att sätta fast munstycket.


Det tänks till ordentligt! Ludde funderar över konstruktionen.

Mentormöte 26 september

Hej alla!
Idag hade vi mentormöte och här nedan följer mötesprotokollet. Det skulle vara bra om ni föräldrar kunde ge era synpunkter på klassresan i 9:an också, så har vi alla förutsättningar att få ihop det här så bra som möjligt!

Mötesprotokoll
Hela mentorgruppen var med på mötet. Simon S. var sekreterare och Anna var ordförande. Nästa vecka ska Sara vara ordförande och Nickita sekreterare.

§1. Dagordningen presenterades; 1. Caféet, 2. Ordning på skolan, 3. Klassresa.

§2. Caféet har öppnats och elever vistas där mycket och spelar spel, men fikaförsäljningen har inte börjat ännu. Alex, som är mentorgruppens caférepresentant, hade ingen ny information att ge denna vecka.

§3. Både lärare och elever har kommenterat den allt sämre ordningen på skolan. Anna förklarade att problemen framförallt gäller att komma i tid till lektionerna, vara förberedd (med pennor, anteckningspapper och böcker), lämna skorna på skohyllan och hänga upp kläder. Det är också alltför många elever som lämnar lektionssalen utan att fråga och försvinner ut på skolan längre stunder. Allt detta gör att lektionerna blir onödigt korta och röriga. Mentorgruppen fick i uppgift att dra sitt strå till stacken och vara extra noga med att från och med nästa vecka alltid...
- komma i tid
- vara förberedda
- ställa upp skor och hänga upp kläder
- inte lämna en lektion utan att få lov från läraren först

§4. Gruppen gav förslag på klassresor för 9:an.
- Skidåkning i Alperna
- Stuga i Dalarna
- Kryssning
- Bo i stuga i skärgården och grilla etc
- Fjällvandra i Norrland
- Konsert i samband med 3-dagars resa.
- Liseberg
- Valsafari i Lofoten
- Snorkla
- Kolmården
- Skåneresa till Helsingborg eller Österlen (strandliv)
- Båtluffa i Medelhavet (Grekland)
- Bo på hotel i Grekland (fastlandet)

§5. Dagordning för nästa veckas möte; 1. Alla elever tar fram två favoritförslag på klassresa från förra veckans möte, beräknar kostnad per person, samt ger förslag på hur klassen kan tjäna pengar. 2. Alex berättar om caféet. 3. Hur har det gått med ordningen på skolan sedan förra veckan? 4. Övrigt.

Ha en bra helg allesammans!
Anna

Hej alla elever och föräldrar!

Välkomna hit!
Här kommer jag framöver att ge information om vad som händer kring eleverna i fotbollsgruppen 7:2 på Norrvikens skola. Om ni tycker att detta är ett bra sätt att sprida information som gäller er alla, så tycker jag att vi satsar på det!

Ny tid för fotbollsträning
Från och med onsdagen den 24 september börjar fotbollsträningen kl 9.25 och slutar kl 10.10. Det ger 30 min rast för att duscha och ta sig till nästa lektion som börjar kl 10.40. Detta gäller alla träningspass (må, on och to). Tidigare hade ju eleverna bara 20 min på sig.

Dusch på IP
Eleverna ska alltid duscha på IP (inte på skolan) efter träningen.

Utvecklingssamtal v 43
Här följer tidsplanen för utvecklingssamtalen denna termin. Om ni har svårt att komma på de angivna tiderna kan ni gärna byta med varandra, bara ni meddelar mig vilka byten som gjorts.

Måndag 20 oktober
12.00 Simon W
12.30 Nickita
14.00 Sara
14.30 Emil
15.00 Ludwig
15.30 Anton
16.00 Frida


Torsdag 23 oktober
12.00 Petter

12.30 Alexander
13.00 Simon S
14.00 Erik
14.30 Mimmi
15.00 Adam
15.30 David


Ha en bra dag!
Anna

RSS 2.0