Mentormöte 26 september

Hej alla!
Idag hade vi mentormöte och här nedan följer mötesprotokollet. Det skulle vara bra om ni föräldrar kunde ge era synpunkter på klassresan i 9:an också, så har vi alla förutsättningar att få ihop det här så bra som möjligt!

Mötesprotokoll
Hela mentorgruppen var med på mötet. Simon S. var sekreterare och Anna var ordförande. Nästa vecka ska Sara vara ordförande och Nickita sekreterare.

§1. Dagordningen presenterades; 1. Caféet, 2. Ordning på skolan, 3. Klassresa.

§2. Caféet har öppnats och elever vistas där mycket och spelar spel, men fikaförsäljningen har inte börjat ännu. Alex, som är mentorgruppens caférepresentant, hade ingen ny information att ge denna vecka.

§3. Både lärare och elever har kommenterat den allt sämre ordningen på skolan. Anna förklarade att problemen framförallt gäller att komma i tid till lektionerna, vara förberedd (med pennor, anteckningspapper och böcker), lämna skorna på skohyllan och hänga upp kläder. Det är också alltför många elever som lämnar lektionssalen utan att fråga och försvinner ut på skolan längre stunder. Allt detta gör att lektionerna blir onödigt korta och röriga. Mentorgruppen fick i uppgift att dra sitt strå till stacken och vara extra noga med att från och med nästa vecka alltid...
- komma i tid
- vara förberedda
- ställa upp skor och hänga upp kläder
- inte lämna en lektion utan att få lov från läraren först

§4. Gruppen gav förslag på klassresor för 9:an.
- Skidåkning i Alperna
- Stuga i Dalarna
- Kryssning
- Bo i stuga i skärgården och grilla etc
- Fjällvandra i Norrland
- Konsert i samband med 3-dagars resa.
- Liseberg
- Valsafari i Lofoten
- Snorkla
- Kolmården
- Skåneresa till Helsingborg eller Österlen (strandliv)
- Båtluffa i Medelhavet (Grekland)
- Bo på hotel i Grekland (fastlandet)

§5. Dagordning för nästa veckas möte; 1. Alla elever tar fram två favoritförslag på klassresa från förra veckans möte, beräknar kostnad per person, samt ger förslag på hur klassen kan tjäna pengar. 2. Alex berättar om caféet. 3. Hur har det gått med ordningen på skolan sedan förra veckan? 4. Övrigt.

Ha en bra helg allesammans!
Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0