Var med och samla in julklappar till barnen i Tjernobyl!


Nu upprepar vi succén med insamlingen av julklappar till barnen i Tjernobylområdet I Ukraina. Förra året fick vi in 5200 saker som blev till mycket uppskattade julklappar till de barn i Ukraina som verkligen behöver denna form av uppmuntran.

  

Stinsens shoppingcenter, Barn och ungdomsnämnden i Sollentuna, Lions Club i Sollentuna, Pingstkyrkan i Sollentuna samt Skandinaviska Barnmissionen anordnar i december en insamling av julklappar i form av leksaker och hygienartiklar till barn i Tjernobyl. Insamlingen sker i Stinsens shoppingcenter under tiden 29 november - 23 december, där vi bygger upp vad som mycket väl kan vara en av Sveriges största tomtesäckar.

  

Alla är välkomna att komma med saker till julklappssäcken. Förra året kom enskilda personer, hela familjer, förskolor och skolor och lämnade sina bidrag till julklappsinsamlingen.


Vi hoppas och tror att ni ute på skolor och förskolor även i år vill initiera insamling inom era verksamheter och lämna gåvorna i den tomtesäck som finns i Stinsen.


De julklappar vi vill ha är

•·        Leksaker och mjukisdjur, nya och i skick som nya

•·        Hygienartiklar i form av tvål, schampo och liknande artiklar avsedda för barn.


Vi vill inte ha sakerna i inslagna paket. Orsaken till detta är att vi vid överlämnandet måste veta vad som finns i paketet. I Ukraina kommet gåvorna att göras om till julklappspaket speciellt anpassade för varje mottagare.


Transporten till Ukraina kostar en hel del. Vi hoppas få några företag som medverkar med sponsring. Vi kan emellertid alla hjälpa till. Om alla som lägger i en julklapp även lägger ett bidrag i den insamlingsbehållare som finns bredvid tomtesäcken så blir detta ett bra bidrag till transportkostnaden.


Har ni frågor kan ni vända er till

Thomas Ardenfors tel. 070-7997474, e-post thomas.ardenfors@tele2.se samt

Ulf Wester tel. 070-6391634, e-post ulf.wester@one.seBarn- och ungdomsnämnden, Stinsens Shoppingcenter, Skandinaviska Barnmissionen Pingstkyrkan i Sollentuna, Lions club


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0