Uppgifter för torsdag vecka 47

Hej alla!
Idag är jag tyvärr hemma med sjukt barn (Joshua har feber och blåsor i hela munnen. Ajjj!).
Ni har en timmes lektionstid och då har ni följande uppgifter att jobba med.

1. Lär dig mer om rost genom att läsa kapitel 13.5 i kemiboken.
Svara på "Testa dig själv"-frågorna. (Skriv svaren i Word-dokument eller skriv i anteckningsbok)
I tunna boken är det sidan 142-143 och det är s 282-284 i tjocka boken. Använd så småningom din nya kunskap om rost för att skriva en bra diskussion i rostlabrapporten!

2. Lär dig mer om blandningar genom att läsa så långt du hinner i kapitel 3 (s 23-28 i tunna boken eller s 39-50 i tjocka boken ). Svara på "Testa dig själv"-frågorna. (Skriv svaren i Word-dokument eller skriv i anteckningsbok)
Jag förklarade lite om att juice är en blandning av olika ämnen under senaste lektionen. I en blandning sitter inte ämnena ihop utan kan skiljas åt utan en kemisk reaktion. T.ex innehåller juice både vatten och socker, men man kan lätt bli av med vattnet genom att koka juicen och låta vattnet ånga bort. 
(Jobba så långt ni hinner i kapitel 3. Det är bra om du hinner med kapitel 3.1 och ännu bättre om du hinner med 3.2 också. Du behöver inte lämna in svaren efter lektionen utan det reder vi ut nästa gång vi ses!)

Ja, det var ju spännande att sitta med näsan i boken en hel timme! Hoppas att ni får ut något av det och kommer ihåg en del av detta nästa vecka då vi ska jobba mer med blandningar. Jag får  väl gottgöra er med någon extra supercool lab nästa gång!

Ha det bra och sköt om er!
Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0